ska hanga for fotbollstrojor

ska hänga för fotbollströjor Shaun Maloney
Arton år till den dag då Skottland såg ut Lettland på en väckande Celtic Park eftermiddag för att kvalificera sig till VM i 1998, var avgången från Euro 2016-scenen i alla fall bekräftad med värdighet intakt. Gordon Strachan lag var förväntat att avskräcka olycklig Gibraltar och vederbörligen gjorde det utan en väsen av väsen. Det fanns även delar av försenad Skottlands swagger, ett hat-trick för Steven Fletcher och ett efter-match band mellan support och team som även några framgångsrika regimer inte ges.
Betydelsen av 1997-tiden kommer att gå vilse utan någon skotsk fläkt; det markerade senast kvalificeringen för en större turnering uppnåddes. De mellanliggande åren har gett varierande grad av ångest, inget mer än omständigheterna förra torsdagskvällen.
Skottland har inget annat val än att se fram emot, främst till en annan världscup kvalifikationskampanj. Nyckelfrågan handlar om huruvida Strachan ska hänga fotbollskläder sig för att övervaka det.
Den 58-årige var fortsatt coy över sina planer efter denna rutt men det finns en växande känsla, bland hans grupp, att han kommer att hänga sig. Om scenerna i Faro är något som ska gå, har han Tartan Armyens stöd för att göra exakt det.
Mer konsekvent värde kommer från det skotska följande. Även om resor till Algarve skulle ha bokats långt innan matchen bekräftades som dödgummi skulle de i området ha varit berättigade att inte delta på grund av en annan nedläggning.
Dessa anhängare visade sig vara ungefär 10 000, med sin massuppskattning av Strachans ansträngningar som framgår av vers inom en minut av kick-off. Strachan, vars blyghet är rutinmässigt förklädd av försök till komedi, svarade med en våg.
Det tog 25 minuter för Skottland att bryta mot Jamie Robbas motstånd. Gibraltars målvakt nekade Fletcher och Shaun fotbollskläder Maloney med bra sparar – samma par hade slösat bort andra möjligheter – innan det oundvikliga skedde.
Maloney hörn möttes av Gordon Greer och Brighton försvararens nätbundna header hjälpte sig på väg genom Derby Countys Chris Martin. Maloney fördubblades Skottlands ledning före halvtid med en curling-ansträngning. Redan var det spelet över. Fletcher hävdade Quickfire andra hälften dubbelt hans prestation förtjänade. Sunderland framåt sprang hem ett Alan Hutton-kors innan han scorade via ett inlägg med en kontrollerad, låg finish fyra minuter senare.
Scott Brown, Skottlands kapten, gjorde plats för Darren Fletcher strax efter timmen. Fletcher vann därmed sin 70: e cap, en sak värdig särskild kredit på grund av den allvarliga sjukdomen som drabbade honom så länge.
Fletcher säkrade senare sin andra tre-målsträcka mot Gibraltar med sin vänstra fot från 20 meter. I de döende sekunderna slog Everton Steven Naismith hem den sjätte.